zondag 25 oktober 2015

Leven 8

Leven in de brouwerij 8
Ronde
Maandag hebben we een gesprek gehad over het overlijden van Stef Meert. De oudsten vonden het erg voor hun vroegere zedenleerjuf. Alle kinderen waren enorm ontgoocheld dat zo'n ongeluk terug kon gebeuren. Ze vinden dat een dronken bestuurder zeer zwaar aangepakt moet worden… Ze willen iets doen maar wat? Ons project krijgt weer enorm veel aandacht... We maakten samen een hartje om onze steun te betuigen...


Ella toonde een filmpje over een meisje met een beperking. Het meisje zei: “Ik zie er anders uit maar ik voel me niet anders.” Ze wou graag sporten zoals andere kinderen. Ze deden een oproep om JA! te zeggen om hen ook te aanvaarden. Erin toonde ook een filmpje over een doof meisje. Inclusie betekent dat een kind met een beperking toch in een gewone klas kan blijven. Ook het woord autisme kwam aan bod. Bauke toonde een presentatie over voeding. We hebben ook over vluchtelingen gepraat. Misschien doen we iets met oude kledij. Ella toonde een Tibetaanse klankschaal, dat kan je gebruiken om rustig te worden. Erin gaf weetjes over przewalskipaarden.(Wat een moeilijk woord) Mil toonde een fles die gemaakt was van gerecycleerde plastic uit de oceaan. Miel gaf uitleg over een papegaaiduiker. Bauke heeft een vraag: “Hoe communiceren vogels met elkaar om te weten wie als eerste en wie als laatste in een V vliegt?”
Schrijvers 5B


Taal/Toneel
Wij zijn naar het toneel geweest met de fiets.                                                                 Het ging over de gijzeling in 2004 in Beslan. 
Het ging over een school. Op de eerste dag van 1 sep tot en met 3 sep zaten ze vast. Op 3 sep viel de politie binnen en er ontstond een schietpartij. Er vielen 186 kinderen dood en ook nog veel volwassene. En dit is echt gebeurd (Lspijtig). Voor de rest was het toneel heel leuk.
Blogtaak:Erin en Bartel

Frans
Het 6de zoekt Franse recepten en spelletjes. Het 5de heeft toneel gedaan. Samen hebben we ook verschillende spelletjes zelf ontworpen zoals memory, bingo, een spelbord, kwartet, …

bingo met Franse werkwoorden

spelbord met Franse zinnen

kwartet met être,avoir en aller

 bingo invullen

Wat een leuk Frans spel !

Rekenen
We hebben over de verschillende vierhoeken geleerd. Ook de schaal hebben we geoefend. Het K.G.V. is het kleinste gemeen veelvoud. Zeer handig om breuken om te zetten.

De week van het bos

Cleo toonde in de ronde een boek over land art. Er werden nog teksten geschreven over het bos. Sommigen maakten nog een kunstwerk. Er werden ook lapbooks gemaakt met weetjes van bomen en bladeren. Er werd ook hier en daar een schets gemaakt van een nestkastje of een dierenhotel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opera Caramba: 'Hansje en Grietje'